Home » » tag dari negeri jiran

tag dari negeri jiran

saya dapat tugas tag dari mas buwel, menurut mas buwel tag ini dari malaysia dan jawababnnya harus menggunakan bahasa melayu, kebetulan saya orang melayu makanya tag ini saya coba jawab dengan bahasa melayu jua . beginilah tagnya :

dgn tidak lengahkan masa nak lepaskan gian nie..jOm baca ape soalan dlm TAG tue.

~Cara-cara: Copy Tajuk entry “sepuluh” dan paste di post anda..
~Anda dikehendaki untuk menjawab sepuluh soalan di bawah dengan menggunakan bahasa melayu sepenuhnya.

Sila jawab dengan jujur..
Jangan Temberang
[#1] Siapakah diri anda di rumah
Jawapan: saye seorang bapak
[#2] Siapakah diri anda disamping rakan?
Jawapan:saye bise jadi tempat luahan perasaan sedeh kawan-kawan, bise jadi tempat betanye, tapi tak bise jadi tempat pinjan duet, karene saye tak beduet......

[#3] Lima benda yang anda idamkan tetapi masih belum tercapai
Jawapan: saye nak punye perusahaan minyak , sampai saat ni pon, belom juge tecapai
~ Foto bergambar Bareng Yayank Partelon, baik versi editan ato sejenisnya, atopun barengan nyata.. :perencanaan masa depan

[#4] Siapakah nama pasangan anda?
Jawapan:diana

[#5] Ceritakan 5 perkara yang anda paling suka tentang pasangan anda
Jawapan: - die cantek, die baek, sayang dengan anak, tak pelokek, dan tak pemarah

[#6] Bila tarikh anda couple?
Jawapan: saye dah, 3 tahon lalu ...

[#7] Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?
Jawapan: berjuang melawan susahnye hidop semase baru kawen duluk

[#8] Lagu tema cinta anda?
Jawapan: lagu ape aok? lupe betol

[#9] Apa perubahan yang ingin anda lihat dari pasangan anda?
Jawapan: saat ni , saye nak die jadi istri yang baek, dan sayang terhadap anak-anak aje
[#10] Tag 10 rakan ada yang lain :
yang ini agak susah , saye tak tahu nak kasi siape, karene rate-rate kawan-kawan dah dapat semue.....saye tak teroskan aje ye ....

maaf ye mas buwel jika jawaban saya seadanya dan maafkan juga jika tag ini tidak saya teruskan karena, saya lihat teman-teman kita udah pada dapat semua ..maaf ya mas...
Share/Save/Bookmark

Artikel Selanjutnya :



27 komentar:

Dimas mengatakan...

selamat deh tagnya dah selesai dikerjakan...

buwel mengatakan...

Woooowww Thenkyu Banget Neh Mas Dinoe....
Mantab dan cepat ngerjainnya... :-)
Thanks sekali lagih....

a-chen mengatakan...

Semoga perusahaan minyaknya segera tercapai Mas... hehehehe

Kantong Plastik mengatakan...

ahhah.. lucu nian bahasanya.
=D

Rock mengatakan...

Selamat untuk tagnya mas...

Laksamana Embun mengatakan...

Jadi tahu kepribadiannya Mas Dinoe...

rizal mengatakan...

hoo,hoo..mantap bahasa jiran tu...boleh lah kalau awak duduk kan sane sangke orang sane lah...
hee,,heee

Ivan Rahmadiawan mengatakan...

Gak ngerti, tp dikit ada yg tau. Kok ada kata yayank partelon?? *kaget*

Seti@wan Dirgant@Ra mengatakan...

tagnya sampai disini juga...??
Alhamdulillah udah dikerja....
Salam sama Mbak Diana.

attayaya mengatakan...

yihaaaaaaaaaaaaaa
sama
tapi aku blom ngerjainnya neh

fai_cong mengatakan...

selamat tagnya om...
met pagi yah om..
hehe..

Sang Cerpenis bercerita mengatakan...

bisa bahasa melayu toh. duh, aku belum buat tugas ini. besok deh.

ninneta mengatakan...

Guys,

Support The Earth Hour, by turning off all the electricity for an hour on Saturday, March 27'th 2010, 8.30 pm.

Dukung The Earth Hour, dengan mematikan semua lampu dan listrik selama 1 jam, pada hari Sabtu, 27 Maret 2010 mulai dari jam 20.30 malam.

This is the least we can do....


Love the Earth...

Ninneta

akhatam mengatakan...

Hmm.. mantep deh kang

ajie mengatakan...

weh dari buwel ya

catatan kecilku mengatakan...

Waduh.., susah bacanya Bang... Sampai miring2 rasanya bibirku membacanya hahaha

the others... mengatakan...

Salam utk Mbak Diana ya... ^_^

lord green mengatakan...

saya sedikit ga nyambung..tapi no problem..

salam knal..

http://irul-green.blogspot.com/

Darin mengatakan...

wah kena tag ini juga? hmmm hmmm ^_^

AISHALIFE-LINE mengatakan...

heheh bisa melayu juga ya bro?Btw istrinya cantik bro...selamat ya,telah ngerjakn tag.

a-chen mengatakan...

kunjungan persahabatan juga mas dinoe... :-)

buwel mengatakan...

Met malem mas dinoe... *nemenin-a-chen* :-)

rizal mengatakan...

mampir malam bang...salam buat keluarga...

ada postingan baru tu hee..hee...

Dimas mengatakan...

kunjungan rutin aja ke blog sobat..

Jingga mengatakan...

waw seronoknye kalau awak bise bahase melayu, tahniahlah utk awak yg dah selesaikan job dari rakan, salam kenal ye..jangan lupe pulak mampir di blog saye yang sepi.

SURATMAN Wong KROYA mengatakan...

Tahniah wat abang sudinoe,abang tlah pun berjaya menjawab soalan dari abang pny kawan.I nak tanya soalan wat abang,adakah abang ni org melayu asli dari malaysia atau pernah wat krj kat mlsya,kalo I Asli wong jowo tp wat krj kat mlsya ni dah 4 thn.Buat masa ni I msh kat ipoh,perak,mlsya.

SURATMAN Wong KROYA mengatakan...

Satu lg ni bang,I suka dgn kepribadian pd diri abang.Cara main blog pun kita sama yaitu secara otodidak dari handset jadul.Sekali lagi tahniah.

Copyright © Perencanaan masa depan